R.M.R. GOUDART - KEUKENMONTAGESAnti-aanbaklaag Maken


Voorbereiding van een wok

Iedere wok (behalve een wok met anti-aanbaklaag) moet voor gebruik worden geprepareerd. Sommige moeten ook eerst worden geschuurd om de machineolie te verwijderen, die de fabrikant ter bescherming heeft aangebracht. Dit is de ENIGE keer dat een wok mag worden geschuurd - tenzij u hem laat roesten. Schuur hem met een zacht schuurmiddel en water om zoveel mogelijk van de machine-olie te verwijderen. Droog hem dan af en zet hem op een lage pit. Voeg twee eetlepels olie toe en verdeel die met keukenpapier over de binnenkant van de wok tot het hele oppervlak licht met olie is bedekt.
Laat de wok 10-15 minuten zachtjes opwarmen en wrijf hem dan met nieuw keukenpapier grondig uit. Het papier zal zwart worden. Herhaal dit proces van inwrijven, opwarmen en uitwrijven tot het keukenpapier schoon blijft.
De wok zal in gebruik donkerder worden en beter worden ingewerkt.

Schoonmaken van een wok

Een geprepareerde wok mag niet worden geschuurd. Was hem alleen maar in schoon water zonder afwasmiddel. Droog hem grondig, bij voorkeur door hem een paar minuten op een laag pitje te zetten, voor hem op te bergen. Dit moet voorkomen dat de wok gaat roesten. Maar als hij roest, schuur de roest er dan met een zacht schuurmiddel af en prepareer hem opnieuw.