R.M.R. GOUDART - KEUKENMONTAGES Diverse Vlaaien (basis)

aantal stuks : 6 bodems of  3 rastervlaaien (van kruimeldeeg, vlaaiendeeg of linzendeeg)
vlaaien met een bodemmaat van 24 cm


Open vlaaien
Roombodem 1500 gram water en 600 gram instant roompoeder  inspuiten na het fonceren. Bakken en lossen op de gebruikelijke manier. Afwerken met fruit, slagroom, bavaroise, schuim, etc. Ook kunnen deze roombodems worden bedekt met kruimels (kruimeldeeg dat niet geheel tot een deeg is gevormd) voor het bakken.

 

Luxe appel 750 gram water en 300 gram instant roompoeder mengen met 1000 gram appels (blokjes verse appel) en  (bakvaste) rum (naar smaak). Na het bakken en lossen afwerken met verse appelblokjes, bestrooid met kaneelsuiker en afgeleerd met gelei. Ook is het mogelijk om de bodem af te werken met alleen maar slagroom en gebruneerd amandelschaafsel en decoreren met decoreersneeuw (poedersuiker).

Gesloten of rastervlaaien

Rastervlaai

Gesloten vlaai

Vul de raster- of  gesloten vlaai met ca. 750 gram vruchtenvulling. Mogelijke vullingen zijn;  kersen of morellen, abrikozenpuree, appels, kruisbessen, bosbessen,  pruimen, etc. De verhouding is 1000 gram suiker en 200 gram koudbindmiddel (vooraf gemengd) voor de vullingen. Bindt de vullingen niet te stevig, maar het mag niet meer vloeien. Mocht de vulling te zoet zijn (of niet) dan kunt u de hoeveelheid suiker aanpassen.

De mogelijkheden met vlaaien zijn onbegrensd. Vroeger was de Limburgse vlaai een product voor de arme mensen. De vulling bestond uit het valfruit van de boomgaarden. Maar net als de Italiaanse pizza (ook ooit een armeluisproduct)  is de huidige vlaai een rijk en divers product geworden. Dus met een beetje fantasie is alles mogelijk !